Η έκθεση τελείωσε και δεν τελείωσε

Η έκθεση «Ο κόσμος της Ιζόλας» στο Καφενείο το Λουξ της Θεσσαλονίκης είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 20 Απριλίου. Την τραβήξαμε λίγο παραπάνω, μέχρι το τέλος Μαΐου. Εκείνη τη μέρα αποσύρθηκαν οι κατάλογοι, τα αριθμημένα έργα προς πώληση που είχαν απομείνει στο ντοσιέ και η ταμπέλα με τις τιμές των έργων. Ο κόσμος της Ιζόλας, όμως, παρέμεινε να στολίζει τους τοίχους του Λούξ. Το Λούξ αγαπάει την Ιζόλα και η Ιζόλα το Λούξ.

Η Τέτη και ο κόσμος της Ιζόλας.

Μεγάλη τιμή ήταν η επίσκεψη της Μάγδας Καραγιαννιώτη-Μυστικού, γνωστής δημοσιογράφου και εικαστικής συντάκτριας, που αγαπάει πολύ τη γραμμή και το χιούμορ της Ιζόλας.


Το βράδυ πριν φύγω από τη Θεσσαλονίκη κάποιος πελάτης του Καφενείου το Λουξ ζήτησε, με σπασμένα αγγλικά, να αγοράσει ένα συγκεκριμένο έργο, το «Σημασία έχει να πετάς». Του εξηγήσαμε ότι το έργο είναι εξαντλημένο και αυτά που έχουν μείνει στους τοίχους αποτελούν τη διακόσμηση του καταστήματος. Επέμενε πολύ ευγενικά λέγοντας ότι έχει ιδιαίτερο λόγο να το θέλει και συνδέοντας το κονσερβοκούτι με τον εγκλωβισμό στις εθιστικές ουσίες. Το «Σημασία έχει να πετάς» είναι πια δικό του!